De WijWonen Verhuisbus

Leen de WijWonen Verhuisbus!

Wij bieden sinds kort aan onze leden de mogelijkheid om onze verhuis bus te lenen.  Dit kan helemaal gratis! Het enige wat jij hoeft te betalen zijn de brandstof kosten.
Ben je lid van een bewonerscommissie en wil je de verhuisbus lenen? Mail dan even naar verhuisbus@wijwonendelft.nl. 

Hoe leen ik de verhuisbus?

Doorloop de onderstaande stappen en leen de bus in no-time! 

Bekijk de handleiding

Klik op de onderstaande knop om de handleiding lezen. Hierin staat wat komt kijken bij het lenen van de bus. Na het maken van een reservering kan je aan het stappenplan beginnen.

Reserveer een dag

De onderstaande knop stuurt je door naar een Google Calendar. Hierin kun je aangeven op welke dag je de bus wil lenen. De bus kan in het weekend geleend worden. Reserveren kan tot drie dagen van te voren.

Check je mail

Na de reservering krijg je een mail toegestuurd waarmee je aan de handleiding kunt beginnen, en het contract kunt tekenen. Het contract is hieronder ook als voorbeeld te vinden.

Succes met verhuizen!

Als je nog vragen hebt, of ergens niet uit komt, kijk dan even bij de veelgestelde vragen hieronder! Mocht je er nog steeds niet uitkomen, mail dan gerust naar verhuisbus@wijwonendelft.nl.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Are there any English versions of the manual or contract?

The English documents are available on the English version of our site. The language can be switched in the top right corner.

Hoe lang van tevoren kan ik een reservering maken?

Reserveren kan tot uiterlijk 7 dagen van tevoren en tot maximaal 4 weken vooruit.

Waar mag ik met de bus naartoe rijden?

De bus mag overal binnen Nederland gebruikt worden. De bus mag niet naar het buitenland mee worden genomen.

Wanneer is de bus beschikbaar om te lenen?

Doorgaans is de bus enkel beschikbaar op zaterdagen en zondagen, mogelijk met uitzondering van vakanties en feestdagen. Beschikbare data zijn op de reserveringspagina te vinden.

Waar moet ik aan voldoen om de bus te kunnen lenen?

Om de bus te mogen lenen moet je aan twee voorwaarden voldoen. Je bent op de dag van gebruik lid van huurdersorganisatie WijWonen en je bent minimaal 1 jaar in het bezit van een B of BE rijbewijs.

De bus is niet beschikbaar op de datum dat ik hem wil lenen, zijn er andere opties? 

Alle data dat de bus beschikbaar is om te lenen staan op de reserveringspagina. Als hier geen opties meer tussen staan is de bus helaas helemaal volgeboekt. Het is niet mogelijk om de bus te lenen op een ander moment.

Kan ik de bus voor meerdere dagen lenen?

Het is niet mogelijk om de bus voor meer dan één dag aansluitend te lenen. Het is de bedoeling dat de sleutel in de ochtend wordt opgehaald, en dezelfde dag nog wordt ingeleverd.

Moet ik de bus zelf besturen als ik deze wil lenen?

De persoon die de reservering maakt en de overeenkomst voor het lenen van de bus tekent is ook de enige persoon die de bus mag besturen. Uitlenen aan of besturen van de bus door derden is niet toegestaan.

Moet ik een borg betalen?

Voor het lenen van de bus betaal je €200 borg. Je ontvangt instructies over het betalen van de borg nadat de overeenkomst is getekend.

Moet ik de sleutel zelf ophalen en moet ik hier nog iets voor meenemen?

Je moet de sleutel altijd zelf op komen halen, op vertoon van je rijbewijs.

Waar kan ik de sleutel en de bus ophalen?

Uiterlijk 1 dag voor de reservering wordt contact met je opgenomen voor waar en wanneer je de sleutel en de bus op kan halen. Dit is normaal gesproken bij een van de bestuursleden.

Wat voor type is de bus en hoeveel ruimte is er?

De bus is een Volkswagen Transporter T6 2.0 TDI 84pk L2H1. In totaal zijn er 9 zitplekken, waarvan de achterste 2 zitrijenuit de bus kunnen worden gehaald om de laadruimte te vergroten. De overige stoelen kunnen plat worden gelegd. Aan de zijkant is een schuifdeur aan het gangpad en de achterklep gaat omhoog.

Ben ik aansprakelijk voor schades of boetes?

Je bent tijdens het gebruik van de bus, en zolang de sleutel van de bus in jouw bezit is, volledig aansprakelijk voor alle vormen van schade of gebreken aan de bus. Ook ben je aansprakelijk voor alle boetes die worden verbeurd tijdens de gebruiksperiode.

Zijn er, naast brandstofkosten, nog andere kosten voor het lenen van de bus?

Het lenen van de bus is in principe gratis. Je betaalt alleen de brandstof of mogelijke parkeerkosten. Uiteraard betaal je ook voor eventueel gemaakte schades of boetes.